چرا سفارش ارزدیجیتال بدون احراز هویت (KYC) ریسک زیادی دارد؟

شاید شما هم عبارت KYC که همان کوتاه شده‌ی عبارت Know Your customer، که ترجمه عبارت «مشتری‌ خود را بشناس» است را شنیده باشید. در این روش یک نهاد دارای تراکنش‌های مالی با دریافت یک سری اطلاعات هویتی از مشتری، خود را نسبت به مشکلات قانونی کاربر و پیگیری‌های احتمالی مراجع قضایی بیمه می‌کند.

باید توجه داشت که این قانون دو طرفه بوده و از هر دو طرف معامله محافظت می‌کند. با داشتن این مشخصات، سرمایه‌گذار یا صرافی‌ با توجه به وضعیت کاربر خدمات بهتری به مشتری می‌دهند و همچنین صرافی از ریسک ارائه‌ی خدمات غیرقانونی مانند پول‌شویی و دزدیده شدن اطلاعات بانکی محافظت می‌شود.

قانون KYC

قانون KYC یک الزام اخلاقی برای همه‌ی افرادی است که در صنعت بورس و ارزهای دیجیتال چه هنگام باز کردن حساب و چه نگهداری از آن هستند. ارزهای دیجیتال به دلیل کاربردهای متعدد آنها به ویژه برای تراکنش های مالی ایرانیان عزیز که با مشکلات زیادی برای ارسال و دریافت پول بدلیل تحریم های یک طرفه مواجه هستند، همچنین برای استفاده در سایت های تریدینگ یا صرافی ها و همینطور نگهداری آنها به دلیل داشتن آینده ای روشن، مورد استفاده قرار می گیرند. در تمامی صرافی های معتبر ایرانی و بیشتر صرافی های خارجی، برای ثبت سفارش نیاز به احراز هویت دارید. به دلیل ناشناس بودن تراکنش های بیت کوین و دیگر ارزها، صرافی ها به منظور جلوگیری از کلاهبرداری های احتمالی، از کاربران در خواست احراز هویت با کارت شناسایی یا پاسپورت می کنند.

اما در این میان افرادی هستند که دوست ندارند اسکن مدارک خود را به سایت ها ارائه دهند و یا به هر دلیلی امکان احراز هویت را ندارند. اگر شما قصد خرید ارزهای دیجیتال را بدون احراز هویت دارید این مقاله را دنبال کنید.

این روزها بحث خرید ارزهای دیجیتال داغ است. با رشد چشمگیر بازار ارزهای رمزینه، روز به روز سرمایه گذاران ریز و درشت زیادی پول خود را صرف خرید این ارزها و ورود به دنیای ارز دیجیتال می کنند.

چرا خرید ارزدیجیتال بدون احراز هویت ریسک پرخطری محسوب می شود؟

در فضای مجازی به دلیل اینکه خریدار و فروشنده به صورت حضوری با هم تعامل ندارند و تمام کارها به صورت غیر حضوری و بدون دیدن طرفین انجام می شود، الزامیست که طرفین از انجام معامله مطمئن شوند. اعتبار صرافی ها معمولا از روی نظرات مشتریان، استفاده از درگاه های بانکی (که نیاز به تایید هویت محضری دارد) شماره تماس ها و پشتیبانی محرض می شود. اما مشتری چطور می تواند هویت خود را احراز کند؟ اگر این کار انجام نشود چه مشکلاتی ممکن است در انجام سفارش رخ دهد؟ در زیر مواردی که ممکن است رخ دهد را با هم بررسی می کنیم.

  • هک شدن کارت یا حساب بانکی: فرض کنید یک شخص اطلاعات کارت بانکی شخص دیگری را داشته باشد یا کارت بانکی شخص را همراه با رمز آن را سرقت کرده باشد. حال اگر بتواند از طریقی بدون احراز هویت اقدام به خرید ارزهای دیجیتالی کند، دردسر زیادی برای طرف فروشنده آن ارز می تواند ایجاد کند! پس سارقی که سعی می کند ارز دیجیتال بخرد، الزام احراز هویت باعث می شود که نتواند این کار را در سایت های معتبر انجام دهد.
  • پولشویی: شخصی ممکن است که مقدار زیادی پول را اختلاس کرده باشد و یا به نحوی غیر قانونی بدست آورده باشد. برای پاک کردن رد پول از حساب خود تبدیل به ارزهای دیجیتال کند. بنابراین احراز هویت برای این مورد ضروری است.
  • فرار مالیاتی: یکی از نکات منفی که درباره بیت کوین مطرح می شود این است که به افراد اجازه فرار مالیاتی می دهد. اما نکته ای که در نظر گرفته نمی شود این است که تراکنش های بیت کوین کاملا ناشناس نیست و می توان مقدار بیت کوین موجود در هر کیف پول را مشاهده کرد و همینطور رد تراکنش های هر کیف پول را پیگیری کرد. پس سایت های معتبر صرافی داخلی و همچنین صرافی های خارجی (برای مبالغ بالا) کاربران خود را به تایید هویت با مدارک شناسایی الزام می کنند که در صورت نیاز مشخص شود که چه مقدار ارز دیجیتال به کیف پول فرد منتقل شده است.
  • دزدی بودن ارز دیجیتال: ارز دیجیتال هم مانند پول های سنتی قابل دزدیده شدن است. همانطور که در بالاتر هم گفتیم، تراکنش های ارز دیجیتال (در بیشتر مواقع) کاملا هم ناشناس نیست و می شود تراکنش های هر کیف پول را بررسی کرد، پس احراز هویت موجب می شود تا در صورت الزام قانون، اگر ارز دیجیتالی دزدیده شده باشد، بتوان با استفاده از مراجع قضایی صاحب کیف پول را شناسایی کرد.
  • نیت کلاهبرداری و عدم ارسال ارز: وقتی هویت فروشنده و خریدار مشخص نباشد، هیچ تضمینی وجود ندارد که پس از دریافت پول، طرف دیگر اقدام به ارسال وجه خریداری شده کند.

خرید ارزهای دیجیتال از از طریق شبکه های اجتماعی یا افراد حقیقی

شبکه های اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام و … این روزها محل جمع آوری کلاهبردارن زیادی است. افراد زیادی در گروه ها یا کانال های تلگرامی ادعا می کنند که ارز دیجیتال خرید و فروش می کنند. در این روش معمولا نیاز به احراز هویت نیست اما ریسک بسیار بزرگی برای شما وجود دارد. بسیار اتفاق افتاده که خریدار یا فروشنده پس از یکی ۲ معامله که توانسته طرف مقابل را متقاعد به درست کاری کند، پس از واریز پول به کارت بانکی کلاهبردار، هیچ ارزی دریافت نکرده است. البته افرادی هم وجود دارند که واقعا در این زمینه بدون مشکل در حال فعالیت هستند کلاهبردار نیستند، اما اگر تمایلی به ریسک های بالا ندارید این روش را فراموش کنید. اما اگر برای خرید از شخص مطمئن هستید حتما از کلاهبردار نبودن فرد مطمئن شوید و در صورت امکان سعی کنید که معامله را به صورت حضوری و رو در رو انجام دهید.

صرافی های خارجی

خرید از تمامی صرافی های ایرانی معتبر، به دلیل کار با سیستم بانکی ایران نیاز به احراز هویت دارد اما مزیت آن این است که هیچ گونه ریسکی برای شما ندارد. ولی صرافی های بزرگ خارجی زیادی وجود دارند که برای خرید و فروش مبالغ پایین بدون احراز هویت در آن ها می توانید اقدام کنید. البته برای انجام تراکنش در این صرافی ها نیاز به حساب های بانکی بین المللی که به ویزا یا مستر کارت وصل باشند دارید. حساب های ارزی معتبر هم به احراز هویت نیاز دارند پس برای استفاده از صرافی های خارجی هم به صورت غیرمستقیم نیاز دارید که احراز هویت شوید.

با توجه موارد گفته شده خرید یا فروش ارز دیجیتال بدون احراز هویت بیشترین ریسک را متوجه شما می کند و به نفع شما است که از روش های کم ریسک با احراز هویت استفاده نمایید.

دریافت و نگهداری مدارک شما کاربران گرامی جهت امنیت بیشتر و حفظ مالکیت حقیقی/حقوقی داده های شما است و ما به شما اطمینان می دهیم این اطلاعات در اختیار ما به امانت نگه داری می شود. حتی به دلیل ریسک نگهداری اطلاعات به صورت آنلاین و امکان دسترسی غیر مجاز به آنها تمام اطلاعات به صورت هفتگی به سرور های محلی (لوکال) تبادل رمزینه انتقال داده می شود تا این ریسک به حداقل برسد. ما به شما اطمینان می دهیم اطلاعات و مدارک شما – بدون درخواست رسمی مقام محترم قضایی یا پلیس فتا – در اختیار هیچ شرکت، ارگان و یا نهادی قرار داده نمی شود.

طبق آخرین آمارهای رسیده از پلیس فتا، کلاه برداری از پرداخت های اینترنتی، هــک حساب و کارت های بانکی شهروندان از طریق رمز دوم کارت روز به روز در حال افزایش است، بسیاری از حساب های اینترنتی توسط افراد سود جو هک می شود و یا کارت بانکی آنها از طریق صفحات جعلی به سرقت می رود. (البته طرح جدید بانک مرکزی برای رمزهای دوم پویا می تواند مقدار زیادی این مشکل را حل کند و بزودی اجرای آن توسط تمام بانک های کشور اجباری خواهد شد.)

همچنین باید گفته شود که تیم تبادل رمزینه با توجه به تجربه ای که در این زمینه دارد درصد ریسک را به حداقل رسانده و از کاربران و مشتریان گرامی خود تقاضا دارد تا همکاری های لازم را در این زمینه با داشته باشند تا در کنار هم بتوانند معاملات تمیز و بدون مشکلی را داشته باشند.


برای خرید پرفکت مانی، خرید بیت کوین، خرید اتریوم، خرید لایت کوین و خرید ارزهای دیجیتال دیگر می توانید به سایت تبادل رمزینه مراجعه نمایید. شما می توانید با استفاده از خرید دلار اف بی اس در بروکر FBS (بروکر اف بی اس) اقدام به خرید و هم فروش (Trade) چهار ارز برتر در سریعترین زمان کنید. همچنین می توانید فروش بیت کوین، فروش پرفکت مانی، فروش وبمانی، فروش اتریوم، فروش لایت کوین خود را با بهترین نرخ در سایت انجام دهید.

پشتیبانی ۲۴ ساعته تبادل رمزینه همیشه در کنار شما هست. خوشحال می شویم پاسخگوی سوال های شما باشیم. برای اطلاع رسانی روزانه کانال تبادل رمزینه را دنبال کنید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *